Op fietsvakantie naar Texel

Het Waddeneiland Texel is zeer geschikt voor vakantiegangers die van fietsen houden. Het eiland beschikt over een groot aantal fietspaden die zowel door duingebieden als langs frisgroene weilanden (waarin de bekende Texelse schapen staan te grazen of rustig liggen te herkauwen) voeren. De mooiste fietsroutes zijn hier te vinden. En met een doosje Klint Snus op zak is het extra genieten van het veelzijdige Texelse landschap.

Fietsend langs de Texelse dorpen

De fietspaden doen ook de zeven fraaie Texelse dorpen aan, zoals het historische vissersdorp Oudeschild en het pittoreske De Waal. Deze dorpen nodigen natuurlijk uit tot een rustpauze: elk dorp beschikt over enkele café’s en restaurants waar koffie, thee en warme hapjes geserveerd worden. In deze horecagelegenheden wordt echter geen Klint Snus verkocht. Snus kan enkel online worden besteld. Zorg dus voor een flinke voorraad voordat je op vakantie gaat naar Texel.

Op de fiets naar Texel

Woon je in Nederland? Dan kun je er ook voor kiezen om naar je vakantiebestemming te fietsen. De afstand naar Texel is per fiets gemakkelijk te doen, zelfs vanuit Limburg. Eenmaal op het eiland aangekomen heb je je fiets altijd bij je en dat is wel zo handig. Kortom, maak er een plezierige zomerse fietstocht van!

Related Posts

ezy