De Drentse bosroute: een hele dag onderweg

Een van de fraaiste fietsroutes door het Drentse landschap is ongetwijfeld de Bosroute die, zoals de naam al aangeeft, dwars door de Drentse bossen gaat maar tevens de mooiste Drentse dorpen aandoet. Dit circuit van bijna 86 kilometer nodigt fietsers uit om er een hele dag voor uit te trekken omdat er onderweg veel te bezichtigen valt, zoals de hunebedden en andere (historische) monumenten, schaapskooien, heidevelden en veengebieden.

Wanneer je van plan bent om deze route te fietsen is het belangrijk om de juiste kleding aan te trekken. Stevige onderkleding van aim’n is dan beslist geen overbodige luxe. Behalve voor onderkleding kun je ook voor andere sportieve outfits bij aim’n terecht! Kleed je niet te warm maar ook niet te koud en vergeet je regenpak niet wanneer het weer enigszins onbestendig is.

De Drentse Bosroute begint in het prachtige dorp Doldersum dat gelegen is in het zuidwesten van Drenthe. Het fietspad voert door een fraai natuurgebied naar het brinkdorp Vledder, een oord met diverse bezienswaardigheden, waaronder twee musea. De buurtschappen en dorpen die volgen zijn onder meer Boschoord, Boijl, Oude Willem en Diever waar je een café of andere gelegenheid kunt binnengaan voor bijvoorbeeld een kop heerlijke soep. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen proviand mee te nemen voor een gezellige picknick in het bos.

Fietsend op vakantie

Related Posts

ezy