Op de wielrenfiets met je telefoon

Al zo’n 20 jaar, sinds 2002, is het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur van een rijdende auto uit veiligheidsoverwegingen niet langer toegestaan. Zo’n 17 jaar later in 2019 is deze wet na opnieuw overwogen te zijn nog eens verder aangescherpt.

Met de komst van de smartphones zoals Androids en iPhone refurbished is zoveel meer mogelijk, wat maakt dat veel bestuurders zich dikwijls door hun smartphone laten afleiden. Bellen en appen is dus vanaf de nieuwe wet in 2019 ook niet meer toegestaan voor fietsers. Uiteraard komt dit ten goede van de veiligheid in het verkeer. Als wielrenner ben je wel bekend met het belang van je ogen op de weg te houden, want je hebt te maken met hoge snelheden.

Toch is het, ook op de wielrenfiets, wel erg handig om je refurbished iPhone bij je te hebben; misschien kom je ten val of verdwaal je tijdens een indrukwekkende route en dan wil je wel om hulp kunnen bellen. Maar waar laat je nou zo’n telefoon terwijl je op de fiets zit?

Je telefoon op de fiets

In feite kun je het zien als dat je een telefoon op twee manieren mee kunt nemen op de fiets. Welke manier bij jou past, hangt af waarvoor je je telefoon wilt gebruiken. Is het alleen voor noodgevallen, of heb je hem ook nodig als navigatiesysteem?

Noodgevallen

Heb je je telefoon tijdens de rit niet nodig en wil je alleen een telefoon bij je hebben om in geval van nood iemand te kunnen bellen of tijdens een pauze even je berichten te checken, dan kun je deze eigenlijk heel eenvoudig in een zadeltasje stoppen. Zorg wel voor een waterdichte hoes of waterdichte tas voor het geval het gaat regenen.

Navigatie en fietsapp

Wil je ook onderweg tijdens het rijden gebruik maken van de vele opties van je smartphone, zoals voor navigatie of om de data van je fietstocht, je snelheid en je vetverbranding bij te houden, dan is het erg handig om je telefoon op je stuur te bevestigen. Zo heb je maximale zichtbaarheid en ben je niet strafbaar doordat je je telefoon in je hand zou hebben. Houd wel de duur van je batterij in de gaten.

Op het stuur

Je kunt je telefoon heel eenvoudig op je stuur of stuurpen vast maken. Hier zijn tegenwoordig erg handige ridecases voor te krijgen. Dit is een soort hoesje voor je telefoon die je zo op je stuur kunt monteren. Je telefoon is meteen beschermd tegen nattigheid en het touchscreen kun je nog gewoon gebruiken. Zo kun je gewoon bij al je gegevens tijdens het rijden.

.

Related Posts

ezy