Lid worden van een fietsvereniging

Een toenemend aantal mensen heeft de afgelopen jaren ontdekt hoe leuk en ontspannend fietsen kan zijn. Sommigen overwegen om fietsen als een sport te gaan beoefenen, terwijl anderen graag wat vaker recreatief zouden willen fietsen. Steeds meer mensen worden daarom lid van een fietsvereniging bij hen in de buurt: samen fietsen is immers leuker dan alleen fietsen. Mocht jij er ook over nadenken om lid te worden van een fietsvereniging, lees dan zeker dit artikel eens rustig door.

Gezelligheid kent geen tijd

Hoewel dit uiteraard niet voor iedereen geldt, vindt het gros van de fietsliefhebbers het erg gezellig om samen met anderen te fietsen. Gezamenlijk kun je nog meer genieten van een mooie omgeving en van de natuur. Bovendien kun je met elkaar kletsen over van alles en nog wat en ervaringen en tips uitwisselen. En na afloop of tijdens de rustpauze kun je gezellig samen een kop koffie drinken of een biertje pakken op een terras. Alleen zul je dit immers niet zo snel doen.

Vergroot je kennis

Door te luisteren naar tips, adviezen en ervaringen van de wat meer ervaren fietsers kun je jouw kennis over fietsen fors uitbreiden. Daarnaast worden er door fietsverenigingen vaak clinics of workshops georganiseerd waaraan jij als lid van de club kunt deelnemen. Zaken als het netjes onderhouden van je fiets, het maken van een trainingsschema en voedingsadviezen met betrekking tot de fietssport komen tijdens deze bijeenkomsten aan de orde. Je kunt dus erg veel leren als je aan deze workshops deelneemt.

Mooie fietstochten en spannende wedstrijden

Een goed georganiseerde fietsvereniging zet regelmatig een mooie tocht uit voor haar leden. Ook worden er regelmatig spannende onderlinge wedstrijden of competities georganiseerd. Om de organisatie van dit soort fietsevenementen te vergemakkelijken zou de vereniging gebruik kunnen maken van een CRM systeem, waarmee heel eenvoudig en overzichtelijk allerlei gegevens kunnen worden opgeslagen over bijvoorbeeld de deelnemende leden, de planning en het bijbehorende financiële plaatje.

Voor jou als lid is het geweldig leuk om aan zo’n wedstrijd of gezamenlijke fietstocht deel te nemen. Zo leer je niet alleen andere fietsliefhebbers kennen, maar wordt tevens de strijdlust in je aangewakkerd. Zo raak je wellicht nóg meer verslaafd aan deze gezonde hobby.

Het zal inmiddels wel duidelijk zijn dat het lidmaatschap van een fietsvereniging jou als fietsliefhebber enorm veel kan bieden. Om erachter te komen of het daadwerkelijk iets voor je is kun je het best even contact opnemen met de fietsvereniging in jouw buurt. Misschien heb je zelfs de luxe om te kunnen kiezen uit meerdere verenigingen. Ga gewoon eens langs, maak een proefrit en proef de sfeer. Wanneer het jou bevalt kun je jezelf inschrijven en nog vele gezellige kilometers maken met je nieuwe fietsbuddy’s.

Related Posts

ezy