Zomerse fietstochten: routes, kleding en clubs

Na de afgelopen coronacrisis kunnen we allemaal wel wat lichaamsbeweging gebruiken. Fietsen is een van de makkelijkste en misschien ook wel leukste manieren om in beweging te komen, je conditie te verbeteren en de overtollige pondjes kwijt te raken. Waar ga jij naartoe fietsen deze zomer? Er zijn een aantal interessante fietsroutes uitgezet door heel Nederland, en met de juiste kleding en uitrusting kun je nóg meer genieten van deze toegankelijke en gezonde hobby.

Fietsen langs de knooppuntenroutes

Wist je dat Nederland beschikt over een netwerk van (fiets)knooppunten? Deze knooppunten, die duidelijk worden weergegeven op de door de ANWB uitgegeven routekaart, bevinden zich op gelijkmatige afstanden: de afstand tussen twee knooppunten bedraagt slechts enkele kilometers.

Het leuke van een knooppuntenroute is dat deze je langs de mooiste wegen van het land voert: dwars door oude dorpskernen, over de mooiste heidevelden en langs interessante monumenten, waardoor je automatisch langzamer gaat fietsen om alles beter te kunnen bekijken. Het is mogelijk om zelf (online) een spannende knooppuntenroute uit te zetten alvorens het traject te gaan fietsen. Dit bevordert het fietsplezier des te meer.

Mountainbiken in het bos

Als je in de buurt woont van een bosrijke omgeving, dan moet je weten dat er een aantal mountainbikeroutes in de bossen verscholen zijn. Die liggen afgescheiden van de normale fietspaden en autowegen, en zijn dus exclusief voor jou als sportieve biker bedoeld. Je rijdt dwars door het bos heen en maakt gebruik van alle drops en climbs die speciaal voor jou aangelegd zijn. Op deze routes kun je eindeloos jouw tijden verbeteren, de spieren van je rug en bovenbenen opbouwen en genieten van die heerlijke G-krachten!

Zorg voor lichte kleding en handige accessoires

Merk je dat fietsen jou bevalt? Dan is het een goed idee om te investeren in materiaal dat deze hobby nog makkelijker maakt. Het belangrijkste is natuurlijk een goede (wielren)fiets of mountainbike. Maar ook lichte zomerkleding die zweet absorbeert en je laat afkoelen is een slimme aankoop. Dergelijke kleding kun je bij webshops zoals NA-KD kopen en helpt je om langer te kunnen doorfietsen zonder daarbij oververhit te raken. Elegante en praktische mode voor fietsers verlaagt bovendien de drempel om ‘s zomers naar buiten te gaan en op je rijwiel te stappen. Ook sneakers, bidons, fietshelmen, zonnebrillen en cardiometers helpen je om betere resultaten te verkrijgen en meer voldoening uit het fietsen te halen.

Sluit je aan bij een fietsclub

Als je denkt dat je in de zomer een goede basis hebt gelegd, wordt het in het najaar misschien tijd om je aan te sluiten bij een lokale vereniging waar je mensen ontmoet die ook graag fietsen. Er kleven veel voordelen aan het fietsen in een peloton: jullie motiveren elkaar en hebben een goede reden om er vaker gezamenlijk op uit te gaan. Bovendien ervaar je de gezelligheid van het samen een doel bereiken in teamverband. Denk niet dat je op Olympisch niveau moet kunnen fietsen om je aan te kunnen sluiten bij een fietsvereniging. Er zijn clubs voor mensen van alle leeftijden en condities. Neem online een kijkje, en waarschijnlijk vind je al snel een fietsclub in de buurt die jou aantrekt.

Related Posts

ezy