Kattegattleden: fietsen langs de Zweedse westkust

In 2018 werd Kattegattleden, een prachtige fietsroute die langs de mooiste bezienswaardigheden van de Zweedse westkust voert, uitgeroepen tot ‘Europese Fietsroute van het Jaar’. Dit traject mag daarom zeker niet ontbreken op deze website, waar alles te lezen is over fietsvakanties en indrukwekkende fietsroutes.

Meanderend van Helsingborg naar Göteborg

De fietstocht behelst maar liefst 390 km en begint in Helsingborg, de stad waar de veerboot vanuit Denemarken (Helsingør) regelmatig aankomt. Het traject bestaat uit acht verschillende etappes, zodat de route in acht dagen te fietsen is. Uiteraard kan men er ook voor kiezen om de route sneller af te leggen. De gehele fietstocht is goed bewegwijzerd en geen enkele bezienswaardigheid wordt overgeslagen.

Het eerste traject behelst 22 km en gaat langs pittoreske vissersdorpjes naar Högenäs. De tweede etappe voert langs de mooiste havens naar Ängelholm. Tijdens het derde traject wordt het prachtige schiereiland Bjäre aangedaan en moet over de heuvelrug Hallandsåsen gefietst worden om in de toeristische trekpleister Båstad aan te komen. Het vierde traject gaat via het fraaie stadje Laholm, een van de oudste steden van Zweden, naar Halmstad. Deze stad kent vele gezellige terrasjes, waar koffie en heerlijke muffins, die overigens ook bij https://www.jeeigentaart.nl/ verkrijgbaar zijn, genuttigd kunnen worden. De volgende twee etappes voeren meanderend langs enkele prachtige natuurreservaten, mooie stranden en de Middeleeuwse stad Falkenberg naar Varberg, waar een enorm fort uit de 13e eeuw te bezichtigen is. Het zevende traject is het langst en behelst 74 km. De zandstranden van de vorige drie etappes maken langzamerhand plaats voor rotsachtige kliffen om vervolgens in de fraaie plaats Kungsbacka aan te komen. Het laatste traject van Kattegattleden gaat langs het zogeheten Kungsbacka fjord, een schitterend natuurreservaat, bossen, kliffen en mooie havens om tot slot in Göteborg aan te komen. De rit zit erop en er kan worden teruggekeken op een heerlijke fietstocht!

Related Posts

ezy