Fietsend naar je bestemming

Met de fiets op vakantie betekent niet altijd dat je ook helemaal vanuit huis naar je eindbestemming moet fietsen. Je kunt de fiets ook meenemen met de auto, de bus, de trein of met het vliegtuig. Er zijn ook nog reisorganisaties die speciale fietsvakanties aanbieden. Maar het kan ook zo zijn dat je toch gewoon thuis de fiets wilt laden en dat je vakantie begint op het moment dat je wegrijdt. Bedenk dan vooraf goed wat je mee wilt nemen, de pakcapaciteit is beperkt dus neem alleen het hoognodige mee.

Wat heb je nodig?

Hoeveel bagage je nodig hebt, hangt ook een beetje van de bestemming af. Is het daar warm? Dan heb je in ieder geval geen dikke truien of jassen nodig. Ga je naar de bergen, besef dan wel hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Ook kan het weer hier nog wel eens plotseling omslaan, dus neem altijd wat warme kleding mee. Vergeet hierbij geen handschoenen en een muts. Regenkleding is ook erg prettig. Als je gaat kamperen heb je ook kampeerspullen nodig, zoals kookmateriaal, iets om te slapen en natuurlijk je tent. Soms kun je een apart bagagetransport regelen hiervoor.

Vergeet het gereedschap niet

Natuurlijk heb je ook spullen voor je fiets nodig. Reserve binnen- en buitenbanden zijn hierbij een aanrader, zeker als je een afwijkende maat hebt. Er zijn speciale vouwbuitenbandjes. Neem ook wat fietsgereedschap mee, zoals een set inbussleutels, een fietspomp, een banden reparatieset, een kleine verstelbare steeksleutel en een multifunctionele tang. Bij een kapotte ketting zijn kettingpons zijn ook erg handig en nemen niet veel ruimte in. Afhankelijk van je bestemming kun je deze lijst uitbreiden.

Related Posts

ezy