Stadsfietsen, moederfietsen en transportfietsen

Als je een fiets zoekt die vooral gericht is op stevigheid, comfort en duurzaamheid, dan zijn fietsen zoals de moederfietsen, transportfietsen en de stadsfietsen misschien wel de beste keuze. Het zijn perfecte fietsen om van A naar B te fietsen en meestal heb je ook nog genoeg mogelijkheden om het een en ander mee te nemen op je rit. De stadsfiets herken je vaak aan de langere wielbasis en een sterk naar voren gebogen voorvork. Er zijn tal van verschillende uitvoeringen voor de stadsfiets, alleen al in het soort remmen. Vaak zitten er wel standaard een kettingkast, verlichting, een jasbeschermer en eventueel een bagagedrager op. De stadsfiets kun je nemen met versnellingen of zonder versnellingen en afhankelijk van de prijsklasse heb je drie of meer opties voor versnellingen. Het gewicht van de stadsfiets ligt vaak wat hoger. Meestal rond de 20 kilo. Het voordeel is dat ze vaak wel duurzaam en degelijk zijn.

De moederfiets

Ook de moederfiets is goed in de stad te gebruiken, het is eigenlijk net een stadsfiets maar dan met een paar speciale kenmerken. Hier staat vooral de veiligheid voorop omdat er vaak ook kinderen op vervoerd worden. Het is dus belangrijk dat de fiets stevig is en ook een stevige standaard heeft. De lage instap maakt niet alleen het opstappen makkelijker, maar het is ook eenvoudiger om te

handelen als er iets gebeurd. Vaak is de bagagedrager langer en zijn de veren van het zadel beschermd. Natuurlijk moet de fiets goede remmen hebben.

De transportfiets

De transportfiets onderscheidt zich van de andere fietsen door de voordrager op de fiets. Deze voordrager maakt de fiets niet alleen hip en trendy, maar hij is ook nog eens super functioneel. Je kunt er een krat op plaatsen of andere spullen erop vervoeren. Hij is dus ook nog eens gemakkelijk voor de boodschappen. Daarbij hebben de meeste transportfietsen ook een bagagedrager, dus er is genoeg plek voor alle boodschappen. Kies voor een fiets van stevig materiaal, een stalen frame biedt bijvoorbeeld meer draagkracht. Brede banden hebben ook een voordeel, deze rijden minder snel lek. Zeker de jeugd is een groot fan van de transportfietsen, maar juist door de voordrager zijn het ook ideale fietsen om je school- of voetbaltas voorop te plaatsen.

Related Posts

ezy