Fietsen voor iedereen

Nederland is het fietsland bij uitstek. Bijna iedereen leert hier van kinds af aan hoe je een tweewieler moet besturen. Het zal menigeen verbazen dat er zelfs meer fietsen dan mensen in het land aanwezig zijn. Maar als je goed om je heen kijkt zul je al snel zien dat fietsen werkelijk waar overal te zien zijn, niet zo gek dus dat er enorm veel in omloop zijn. De handel in fietsen en gebruikte fietsen is er dan ook één waar miljoenen in omgaan. Kortom, fietsen zijn er overal en voor iedereen in het fietsland bij uitstek.

Buiten het zelf fietsen om, zijn er talloze fans die het professionele wielrennen, mountainbiken en veldrijden nauwlettend volgen. De laatste jaren zijn de prestaties van de sporters steeds maar beter en beter aan het worden, wat zorgt voor een enorme golf aan positieve publiciteit voor het fietsen in het algemeen. Dit zet allerlei soorten mensen dan weer aan om zelf meer te gaan fietsen, wat helemaal mooi is meegenomen. Het talent lijkt ineens overal vandaan te komen waardoor de toekomst er alleen maar rooskleuriger uit lijkt te gaan zien. Goed nieuws dus voor alle toeschouwers en liefhebbers die ondertussen wel gewend zijn geraakt aan deze successen.

De ideale uitrusting

Fietsen gaat het beste wanneer je goed voorbereid bent. Dit geldt zeker voor alle wielrenners en fietsers die graag lange afstanden afleggen. Voor de boodschappen en tochten dicht bij huis kun je het met een eenvoudige fiets prima redden, maar indien je van plan bent verder weg te gaan is een goede outfit een absolute must.

Het begint natuurlijk allemaal bij de fiets zelf. Indien je veel in het bos fietst of buiten de normale wegen om, zal een mountainbike een meer ideale fiets zijn. Ga je juist weer voor de grote afstanden over de weg, dan kan een wielrenfiets precies zijn wat je zoekt. Maar er komt nog meer bij kijken. Denk hierbij onder andere aan de juiste soort schoenen en kleding, al mag natuurlijk een goede helm zeker niet ontbreken. In fietswinkels kun je altijd eerst even advies inwinnen over de juiste uitrusting, voordat je deze aanschaft.

Voordelen van fietsen

Naast dat fietsen een ontzettend leuke manier is om jezelf van het ene naar het andere punt te verplaatsen is het ook nog eens erg gezond. Velen vinden het fijn om zodoende wat meer in de buitenlucht te zijn en een beetje beweging te krijgen. Iets dat je mist wanneer alles met een auto wordt gedaan. Uiteraard hoef je hiervoor helemaal niet professioneel te fietsen of een recreant te zijn. Als je alleen al de fiets gebruikt voor de korte afstanden zal dit zorgen voor de nodige conditie die je normaal niet opdoet. Zeker wanneer je alle weersomstandigheden trotseert in alle seizoenen die het land rijk is.

Related Posts

ezy