Een passende fiets

Waar vroeger een fiets gewoon een fiets was, kunnen we tegenwoordig kiezen uit allerlei verschillende soorten fietsen. Het kan gaan om een sportieve fiets om lange afstanden te maken, maar de voorkeur kan ook uitgaan naar een comfortabele fiets waarmee je gewoon boodschappen gaat doen en waar de kinderen desgewenst voorop of achterop kunnen. Dan is er tegenwoordig nog de keus voor een elektrische fiets of een fiets waarbij je echt volledig van je eigen kracht afhankelijk bent.

Tal van verschillende soorten fietsen

Aan al die verschillende soorten fietsen, hangen natuurlijk ook diverse prijskaartjes. Niet alleen het gebruikersdoel speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een fiets, maar natuurlijk ook de prijs. Door de vele verschillende onderdelen op een fiets die zowel in kwaliteit als in prijs kunnen verschillen, zijn er fietsen in verschillende prijsklassen. Dan zijn er nog dames- en herenfietsen en kinder- en jeugd fietsen. Fietsen met handremmen of een fiets met een terugtraprem, fietsen met extra accessoires of speciale banden. Soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien in de fietsenwereld. Het is dus belangrijk dat je jezelf altijd eerst verdiept in de vraag waar je de fiets voor gaat gebruiken. Dan pas kun je bepalen welke fiets het beste bij je past.

Welke fiets past bij jou?

Om hierin een juiste keus te bepalen, moet je jezelf eerst afvragen wat voor een soort fietser je bent of op welke manier je wilt gaan fietsen. Ben je een recreatieve fietser? Iemand die het heerlijk vindt om met lekker weer lange fietstochten te maken? Heb je een redelijke fietsconditie? Of ga je de fiets gebruiken om sportieve uitdagingen aan te gaan? Maar het kan ook zijn dat je fiets je enige vervoermiddel is, waarmee je naar je werk of naar school moet. Het type gebruik van de fiets is in ieder geval heel belangrijk voor het soort fiets wat je kiest. Het mag duidelijk zijn dat als je de fiets alleen wilt gaan gebruiken om iedere dag een kort stukje naar je werk te rijden er geen hele dure racefiets voor de deur hoeft te staan. Andersom werkt het natuurlijk net eender. Als jij uitdagende fietsroutes wilt volgen door bergachtig gebied of routes met een ruwe ondergrond, dan is een mountainbike een betere keuze dan een simpele vouwfiets.

Een multifunctionele fiets of een gespecialiseerde fiets

Als je weet waar de fiets voor bestemd is, dan kun je gaan kijken welke fiets hier het beste bij past. Het kan natuurlijk ook zijn dat je meerdere doelen voor ogen hebt met de nieuwe fiets. Ook dan is het verstandig om voor een fiets te kiezen die je op verschillende vlakken in kunt zetten. Misschien kun je de fiets zo kiezen of aanpassen dat hij uitstekend geschikt is voor het hoofddoel, maar zeker ook om hem op andere manieren te gebruiken. Daarnaast is de juiste wielmaat erg belangrijk voor het fietsplezier en het comfort, net zoals bepaalde accessoires.

Related Posts

ezy