De Noorse bergen

De trollenroute in het Noorse Rallarvegen is niet voor beginners. Enigszins ervaring en een beetje conditie is hier wel op zijn plaats. De moeilijkheidsgraad is 2/5, dus het is ook weer niet zo dat alleen de echte pro’s deze fietsroute kunnen fietsen. De beste tijd voor de fietsroute is van midden juli tot midden september. In Noorwegen zijn meerdere prachtige fietsroutes, dus het is zeker de moeite waard om hier een vakantie op de fiets te plannen.

Neem de tijd om te genieten van de natuurlijke schoonheid

Rallarvegen was ooit een route voor de arbeiders die de spoorweg van Oslo naar Bergen hebben aangelegd. Inmiddels is het pad een prachtige fietsroute geworden, het is zelfs de populairste route van Noorwegen. Het gaat hier om 82 kilometer aan groene bossen, watervallen, besneeuwde bergtoppen onderbroken door heldere rivieren en meren. De route zou theoretisch gezien in één dag afgelegd kunnen worden, maar dat zou zonde zijn. Neem gewoon de tijd om van deze natuurlijk schoonheid te genieten en de schitterende panorama’s in je op te nemen.

Indrukwekkende afdalingen en prachtige uitzichten

De Rallarvegen route begint bij het Station Haugastøl op een hoogte van 1000 meter. In de eerste instantie ga je dan nog 343 meter extra omhoog naar het Fagervatn-meer. Hierna ga je afdalen om bij het water van het fjord aan te komen. De ervaren mountainbiker zal hier zijn hart op kunnen halen op de soms zeer steile afdalingen, de minder ervaren fietser zal misschien af en toe even afstappen. In de maanden juli en augustus moet je niet gek opkijken als er nog steeds wat restjes sneeuw op de weg liggen, het benadrukt de schoonheid van de Noorse natuur. Er zijn verschillende stations op de route, zoals het Haugastøl, Myrdal en Finse. Hier kun je eventueel ook fietsen huren. Het eindpunt van de route is in Flåm.

Related Posts

ezy