La Bella Vita op de fiets

We beginnen in Europa om het ‘La Bella Vita’ van Italië te proeven. We gaan fietsen in Ligurië, het mooie deel in Italië aan de Italiaanse Riviera wat ze ook wel de ‘bloemen Riviera’ noemen. De beste maanden om hier te gaan fietsen zijn maart tot en met juni en september tot en met oktober. Je kunt kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden, van één tot en met moeilijkheidsgraad vijf. De tocht is dus zowel voor beginners als voor meer ervaren fietsers een aanrader.

Starten in San Lorenzo

Je kunt bijvoorbeeld beginnen in San Lorenzo, een prachtig dorp met kleurige vissershuizen. Het is een perfecte uitvalsbasis voor fietsers. Het eerste deel van de route is vrij eenvoudig, maar zeker de moeite waard door de schitterende landschappen. Als je het pad volgt naar het oude treinspoor begrijp je ook waar al die tunnels voor zijn. Hier reed vroeger de trein doorheen. Hierna vervolgt de route zich langs de kust, wat ook prachtige plaatjes oplevert en voldoende mogelijkheden om even tussendoor te relaxen. Bij de volgende tunnel is er een smal pad wat de fietsers misschien verleid om de weg langs de kust te volgen, helaas stopt dit pad op een gegeven moment. Er volgt een zandpad wat u kunt volgen om bij het Costarainera ziekenhuis te komen en waar men via de Via Aurelia weer op het fietspad komt.

Geniet van de Italiaanse sfeer

De totale route is maar 24 kilometer en onderweg passeer je sfeervolle stadjes met karakteristieke restaurantjes. San Remo is in ieder geval een plek die je zeker niet mag missen. In de straatjes kun je eindeloos door de pittoreske steegjes struinen. Onderweg kun je weer genieten van een schitterende natuur met de bekende cipressen en prachtige bloemen.

Related Posts

ezy