De kinderfiets

Als je een kinderfiets gaat uitzoeken, wordt er vaak naar de prijs gekeken. Met de wetenschap dat de fiets binnen niet al te lange tijd weer te klein zal zijn, vindt men het vaak zonde om veel geld hiervoor uit te geven. Dat betekent ook dat er beknibbeld wordt op de kwaliteit. Toch is meer kwaliteit ook vaak meer veiligheid, kies daarom nooit alleen op de prijs.

De juiste maat

De fiets moet in ieder geval een stevig frame hebben en goed werkende remmen. Als er velgremmen op de fiets zitten, moet er ook daadwerkelijk op ieder wiel een rem zitten. Neem een kinderfiets nooit op de groei, zorg dat de voeten van je kind altijd bij de grond kunnen. Als het zadel in de laagste stand staat en de kindervoetjes kunnen niet op de grond, dan is de fiets niet geschikt.

Van driewieler naar jeugdfiets

Voor peuters zijn er speciale driewielers. Hier zitten vaak geen remmen op en zijn hierdoor niet geschikt voor de openbare weg. Als ze weer iets groter zijn kunnen ze op een fietsje met 20 inch wielen en eventueel zijwieltjes. Ook deze fietsjes zijn geen aanraders voor de openbare weg. Van circa zeven jaar kunnen de kinderen op een jeugdfiets, met een wielmaat van 20 tot 26 inch.

Related Posts

ezy