Vakantiefietsen, ligfietsen en de vouwfiets

Er zijn ook speciale vakantie- of trekkingsfietsen. Met deze fietsen kun je zoals de namen al zeggen op vakantie of trektochten gaan maken, ze bieden namelijk de mogelijkheid om veel bagage mee te nemen en lange afstanden te maken. De prijs van deze fietsen ligt vaak wat hoger, mede omdat er duurdere en lichtere onderdelen worden gebruikt. Daarnaast zijn er vaak slimme accessoires mogelijk die zorgen dat alles zo praktisch mogelijk meegenomen kan worden. De fiets kan meestal worden geleverd met zowel een achter- als een voordrager.

Liggen op de fiets

Ook op de ligfiets zijn vaak verschillende mogelijkheden om extra bagage mee te nemen. De luchtweerstand van deze fietsen is aanzienlijk minder dan bij de gewone fiets en met weinig inspanning kun je er dan ook langere afstanden mee rijden of hogere snelheden halen. Toch zien we deze fietsen niet zo veel in het straatbeeld. Juist door de afwijkende hoogte vallen ze minder goed op en bieden ze minder overzicht op het verkeer. Daarentegen is de kans dat je jezelf bezeert omdat je van je fiets afvalt vrijwel nihil.

De vouwfiets achter in de kofferbak

Vouwfietsen zijn ook fijn voor de vakantie, maar dan om achter in de kofferbak mee te nemen. Ook voor tijdens de kampeervakantie zijn ze ideaal. Ze zijn voor een groot deel in te klappen waardoor je hem makkelijk mee neemt. De vouwfiets is vooral geschikt voor kleine afstanden. Meestal zijn de wielen niet zo groot en blijkt lange afstanden fietsen een vermoeiende ervaring te zijn. Tegenwoordig zijn er ook elektrische vouwfietsen, op deze fiets kun je wel weer gemakkelijker langere afstanden afleggen. Let op de kwaliteit van de fiets en de manier waarop hij opgevouwen kan worden. Bij de ene fiets gaat dat eenvoudiger dan bij de ander.

Related Posts

ezy